Recenzja: Polska od roku 1944

Autor: Aleksandra Lipka Data: 07 October 2012 22:09

Dzisiejsza recenzja będzie dotyczyła książki pt. „Polska do roku 1944. Najnowsza historia” pióra dr Witolda Sienkiewicza, wydanej przez DEMART w 2012 roku. Pozycja zawiera 424 strony A4 w twardej oprawie, na których możemy znaleźć obraz najnowszej historii Polski od 1944 roku do wyborów w 2010 roku.

Książka zawiera wszechstronne opracowanie na temat trudnych czasów Polskiej Rzeczpospolitej Ludowej, obejmujące zakres terytorialny i jego zmiany, aspekt społeczny i opór przeciw władzy, kwestie gospodarcze w III Rzeczpospolitej, zagadnienia wyznaniowe i temat mniejszości narodowych i etnicznych oraz instytucje demokratyczne ustroju po 1989 roku. To kolejna pozycja wydawnictwa DEMART, która obiektywną wiedzę dotyczącą wyżej wymienionych zagadnień łączy z formą atlasu- o wiele bardziej przejrzystą i przyjazną dla Czytelnika. Tak więc w publikacji możemy znaleźć fragmenty artykułów i dokumentów, mapy, zdjęcia, herby, plakaty, wykresy, plany, tabele schematy itp. Przy zagadnieniach wyznaniowych znajduje się kalendarium, ułatwiające zrozumienie omawianych treści.

Lekturę można bez wątpienia polecić osobom interesującym się historią. Nawet pasjonaci zaznajomieni z tematem nie będą nią rozczarowani, choć ze względu na przystępność treści i formę jest również dobrym wyborem do domowej biblioteczni u każdego. „Polska od roku 1994” to kolejna książka dr Sienkiewicza, którą cechuje duży obiektywizm i rzetelność. Nie wspominając już o wykonaniu, które w każdej publikacji wydawanej przez DEMART jest najwyższej jakości, sprawiając, że na długo będzie służyć Czytelnikowi.


avatar
O autorze: Aleksandra Lipka

Pasjonatka historii. Mieszka w Dąbrowie Górniczej, gdzie się uczy. Jej specjalizacja to XX wiek, a zwłaszcza II RP i zimna wojna, o której wie wszystko. Uczestniczka wielu konkursów powiatowych i wojewódzkich. Oprócz historii interesuje ją ofiologia i jeździectwo.

DODAJ KOMENTARZ

Imię i nazwisko:

Adres email:



Treść komentarza:

Komentarze (21)

fotballdrakter barn
01 September 2018 00:06

Thank you! It a terrific web page!
fotballdrakter barn http://www.travelstobhutan.com/

Chelsea Trøjer
27 August 2018 16:14

Love the website-- extremely individual pleasant and lots to see!
Chelsea Trøjer http://www.asleftasfound.com/eduardo/chelsea/83339

Chelsea Tröjor
27 August 2018 11:18

Keep up the good work and generating the crowd!
Chelsea Tröjor http://www.bettermensolutions.com/Chelsea-NGolo-Kante

Napoli Drakt
27 August 2018 06:29

Your data is incredibly helpful.
Napoli Drakt http://www.mydescubrimientos.com/Napoli-20-Piotr-Zielinski-2018

Maglia AC Milan Poco Prezzo
27 August 2018 05:29

Extremely user friendly website. Immense details readily available on couple of clicks.
Maglia AC Milan Poco Prezzo http://www.zeropartypolitics.com/ac-milan/maglia-andre-silva

Real Madrid Trøjer
26 August 2018 02:22

Many thanks extremely helpful. Will share website with my buddies.
<a href="http://www.shannonmdrealty.com/Keylor-Navas-jerseyID-453687068" >Real Madrid Trøjer</a> Real Madrid Trøjer

Maglia Ajax Poco Prezzo
25 August 2018 21:52

The knowledge is quite useful.
Maglia Ajax Poco Prezzo

Atletico Madrid Drakt
25 August 2018 15:31

thank a lot for your web site it helps a whole lot.
Atletico Madrid Drakt

Schalke 04 Tröjor
25 August 2018 10:03

You're an extremely valuable site; couldn't make it without ya!
Schalke 04 Tröjor

maglie calcio
21 August 2018 10:29

Simply just had to say I'm happy I stumbled on the page!|
maglie calcio

Magliette Calcio Poco Prezzo
21 August 2018 08:08

say thanks to so much for your internet site it aids a whole lot.
Magliette Calcio Poco Prezzo

magliette calcio
20 August 2018 22:52

Many thanks, this website is extremely handy.
magliette calcio

Maglie Calcio a poco prezzo
20 August 2018 22:20

The posts is really exciting.
Maglie Calcio a poco prezzo

fotbollströjor med eget tryck
19 August 2018 13:18

Sustain the excellent job and generating the crowd!
fotbollströjor med eget tryck

fodboldtrøjer børn
19 August 2018 13:18

Good Webpage, Stick to the great job. Thanks!|
fodboldtrøjer børn

OSTATNIO NA FORUM
Sądowy zakaz zbliżania się
20 November 2018, 20:30
Miss Francji tylko dla kobiet
20 November 2018, 17:16
Jaki internet na studia?
18 November 2018, 12:09
Litewskie lokomotywy zagrały Mazurka
12 November 2018, 10:53
PARTNERZY

STATYSTYKI
Użytkowników: 2699
Artykułów: 503
Komentarzy: 22105